Хронологија догађаја 2008. године

25. новембар 2008. године

Предузеће „Minel-Schreder“ дотира уређење светосавског Храма на Врачару


У двору Патријаршије СПЦ потписан је Уговор о донацији за Храм светог Саве, између Фабрике светиљки „Minel-Schreder d.o.o.“ из Земуна и Српске православне цркве.

Ова фабрика по други пут, као поклон врачарском Храму, израђује пројекат – овог пута унутрашњег декоративног осветљења, у износу од 100.000 евра.

Свечаном потписивању Уговора присуствовали су Његово Високо Преосвештенство Митрополит Амфилохије, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Атанасије, старешина Спомен-храма др Лука Новаковић и протонеимар проф. др Војислав Миловановић, и с друге стране директори компаније Minel-Schreder Братислав Вучковић и Владимир Мајсторовић.

Митрополит Амфилохије и директор Вучковић су међусобно разменили симболичне поклоне у виду иконе СВЕТОГ ЛУКЕ чији дан компанија обележава као своју крсну славу, односно уметничке фотографије Храма светог Саве осветљеног ноћу (према пројекту који је урадила ова компанија).

Као поклон градитеља Храма, Драгомир Ацовић – главни архитекта за уређење ентеријера Храма, уручио је Митрополиту Амфилохију своју нову књигу „Хералдика и Срби“ која је на овогодишњем Сајму књига у Београду проглашена најлепшим издањем.