Хронологија догађаја 2005. године

22.12.2005
Свечана додела Захвалница организаторима Ктиторске вечере


Српска Православна Црква и Друштво за подизање Храма Св. Саве на Врачару су у Парохијском дому при Храму Св. Саве организовали свечану доделу Захвалница учесницима у организацији и у програму Ктиторске вечере за Храм, одржане 01. новембра 2005. у Београду, и потписивање Уговора о донацији цемента за довршетак изградње спомен-храма Светог Саве.

Епископ зворничко-тузлански господин Василије, који је од стране Синода СПЦ именован да води бригу о Храму у наредне две године, потписао је Уговор о донацији 1.000 тона цемента за Храм са власницима три највеће и најуспешније цементаре у нашој земљи: HOLCIM из Параћина, LAFARGE из Беочина и TITAN из Косјерића.

Захвалнице је учесницима у организацији и у програму Ктиторске вечере за спомен-храм, у име председника Главног одбора Друштва и председника Р. Србије г. Бориса Тадића, уручио саветник председника г. Душан Батаковић.

Овом догађају су присуствовали директори цементара: др Дарко Крижан, Каmil Beffa и Mирослав Глигоријевић, протонеимар Храма проф. др Војислав Миловановић, гости спомен-храма и Друштва за подизање Храма...Цементаре HOLCIM из Параћина, LAFARGE из Беочина и TITAN из Косјерића су од 2002. године до данас за радове у Храму поклонили 5.000 тона цемента , односно 6.000 - рачунајући данашњу донацију.

Учесници у реализацији Ктиторске вечере којима су додељене Захвалнице:

  • медијска агенција YЕС - ПРО: редитељ Александар Мандић, продуцент Мирјана Радојевић, и њихови сарадници
  • координатор пројекта Маја Филиповић
  • предузећа која су помогла реализацију: Радио Телевизија Србије, DHL, Сава Центар, Centar Millennium из Вршца, Хотел Hyatt Regency Београд, Компанија Симпо из Врања
  • Информативна служба Српске Православне Цркве, и њихови сарадници
  • учесници у програму: Хор Collegium Musicum и Хор Богословије Светог Саве, Матија Бећковић, Данило Икодиновић, Матеја Кежман, Бора Дугић, Соња Перишић
  • многи други добротвори који су пружили логистичку подршку, подршку у особљу, итд...