Хронологија догађаја 2003. године

22.02.2003.
Донаторска вечера у Франфурту


Амбасада Србије и Црне Горе у Берлину, вршачка фабрика лекова "Хемофарм" и најтиражнији дневник дијаспоре франкфуртске "Вести" организовали су у Франкфурту донаторску вечеру којој је, присуствовао премијер Србије Зоран Ђинђић, а приход је намењен за наставак изградње Храма Светог Саве у Београду.

"До сада је од наше дијаспоре, али и са немачке стране, пре свега од појединих фирми, прикупљено око 120.000 евра донаторских средстава за завршетак радова на Храму Светог Саве", рекао је саветник у амбасади Србије и Црне Горе у Берлину Оливер Станковић.
Он је навео да се, осим наших људи из расејања, међу донаторима налазе најпознатије немачке фирме, као што су "Сименс", медијски концерн из Есена "ЊАЗ'", фабрика фармацеутске индустрије, једна од тридесет највећих у Немачкој, "Фресениус", и други.
Станковић је рекао да се уз помоћ ових средстава и будућих планираних донаторских акција, и у другим земљама где је српска дијаспора утицајна, могу прикупити довољна финансијска средства да се Храм Светог Саве заврши почетком идуће године.

Почетак вечере, Франкфурт 22.2.2003. године, Премијер Владе Србије и председник Друштва за подизање Храма Св. Саве на Врачару др Зоран Ђинђић, Владика средњоевропски Константин и протонеимар Храма Св. Саве проф. др Војислав Миловановић

Разговор након вечере у Франкфурту, свештенство и организатори

Премијер Владе Србије и председник Друштва за подизање Храма Св. Саве на Врачару др Зоран и Владика средњоевропски Константин

Фотографија организатора донаторске вечере са представницима СПЦ