Хронологија догађаја 2003. године

28.10.2003
УЗ "ИНФОСТАН" И ПРИЛОГ ЗА ХРАМ


Акцијом Инфостана и Друштва за подизање Храма Светог Саве на Врачару, грађани ће уз
уплатницу Инфостана за октобар добити и додатну уплатницу, која је намењена добровољном финансирању довршетка радова на овом Спомен Храму. У складу са својим могућностима и жељама грађани ће уплатом новчане помоћи на рачун Храма Светог Саве постати и његови донатори.

"Уплатом новчане помоћи у складу са Вашим могућностима постајете један од донатора Храма Св. Саве на Врачару.

Довршетак Храма Св. Саве представља остварење заветне мисли нашег народа - да се саставе све покидане нити са прошлошћу и на сигурне темеље поставе све наше тежње ка будућности."

08.11.2003.
ПЛАТО ГОТОВ ДО 10. МАЈА


Уређење платоа испред Храма Светог Саве, за које је задужено и предузеће "Зеленило Београд", засад тече по плану, и биће готово до 10. маја наредне године. Набавка цвећа и стабала која ће убудуће красити ову локацију почела је ових дана а садња ће, ако то временски услови буду дозволили, почети у новембру. У делу платоа ка Народној библиотеци биће посађене и специјалне траве, која ће бити зелене чак и у периодима године кад нема довољно светлости.
- Кад урбанисти заврше свој посао, ми ћемо већ у јануару почети завршне радове, због могућих додатних интервенција, како би плато испред Храма коначно заблистао у предвиђеном року - рекао је Мића Тодоровић, заменик генералног директора "Зеленила Београд". Према најавама из овог предузећа, на овом месту ће бити изграђена и фонтана, као и пешачка стаза у њеној близини.

10.11.2003.
Уметници Републике Српске за Храм


Из Бањалуке ће данас у Београд бити отпремљено око 100 уметничких дела аутора са подручја Републике Српске, који су изразили спремност да учествују у акцији даривања својих дела за довршетак храма Светог Саве на Врачару.
Директорка Галерије ликовних уметности РС Љиљана Лабовић-Маринковић изјавила је да је одзив уметника са подручја РС изузетан. Према њеним речима, у овој добротворној акцији учествоваће око 70 уметника из разних крајева РС.

21.11.2003.
ХРАМ УСКОРО У ПУНОМ СЈАЈУ


Храм Светог Саве, највеће православно здање на Балкану, уколико све буде ишло по плану, до јануара 2004. године, заблистаће пуним сјајем. Иако је плато испред храма још раскопан и "опкољен" булдожерима, коначан изглед овог велелпног здања се полако, али сигурно назире.
Како смо сазнали од радника, досад је постављено 37.000 квадратних метара камене фасаде која је увезена из Грчке.