Хронологија догађаја 2002. године

12.12.2002.
Градоначелник Москве у Храму


"Бесмртни су народи који у славу вере своје оваква здања подижу", задивљен призором, ускликнуо је Александар Лушков, градоначелник Москве, угледавши Храм.

- У сваком камену његовом уткана је патња, историја страдалничка и снага вере исконске нашег рода- откривао је тајну овог светог здања госту из Русије Војислав Миловановић, српски министар вера, ступајући у пратњи Његове Светости Патријарха српског Господина Павла пред двери храма.
У светосавском храму све је некако одисало блискошћу и великопоштовањем, од сећања на историјски савез и заједничке патње српског и руског народа, до ових најновијих сусрета поводом помоћи грађана Москве и целе Русије Србима на Косову и Метохији.

Посета Храму - с десна на лево: градоначелник Москве г. Јуриј Лушков, Његова Светост Патријарх српски Г. Павле, протонеимар Храма проф. др Војислав Миловановић

13.12.2002.
И Нишлије за Храм


Извршни одбор СО Ниш издојио је 50.000 динара за завршетак храма Светог Саве у Београду. Оваква одлука образложена је чињеницом да је београдски храм од националног значаја за Србију.